onsdag 19 november 2008

Byggsamråd och avrop

Idag ska vi på byggsamråd hos kommunen. Hoppas att allt går bra... Vår KA ska presentera kontrollplan och vi skulle också visa en rivningsplan för rivning av sommarstugan, men vår markentreprenör har inte hunnit klart med det och ska lämna in planen på fredag istället. Hoppas att DET går bra... I helgen tänkte vi åka till tomten och ta bort fönstren och takpannorna på huset. Förhoppningsvis kan vi sedan göra en provisorisk skaftväg och börja riva allt sedan. Ta ner träd och börja med lite markarbete. Vetesjutton vad som kommer hinna göras innan jul egentligen. Men som sagt, det är ju inte någon brådska. Ska försöka ta lite bilder från tomten när vi är där i helgen och lägga upp här.

Här hemma är det förkyld, jätteförkylt. Jag har varit hemma sedan i måndags och känner mig helt igenmurad. Jag ska bädda ner mig i soffan och kolla på dag-TV som man annars aldrig får tillfälle till. Oprah och annat strunt :-). Har iofs jobbat en del hemifrån också, men idag ska jag försöka vila lite mer. Det känns konstigt att vara hemma och utan Isac som är på dagis.

Imorgon ska vi träffa husleverantören och göra avrop av huset. Så nu ska det vara klart med alla tillbehör och val. Det är vi iochförsig, men det stora frågetecknet är fortfarande; ska vi beställa garaget från dem också, eller göra det från annat håll och kanske få det billigare? Hm, då kommer det att ta längre tid att få det på plats = byggarbetsplats längre tid. Vet heller inte om det blir så mycket billigare, vi ska kolla med ett byggföretag idag, bara för att få lite att jämföra med. De andra vi har kollat med kunde inte ge så mycket lägre priser, så det verkar som att det är lika bra att beställa här och nu.

onsdag 5 november 2008

Vi har fått bygglov!!!

Äntligen är det klart. Det tog 2,5 månad, men nu har vi vårt bygglov!!! Hurraaaaaa! Nu börjar planeringen på allvar. Idag har vi också varit hos vår husleverantör och förberett för avrop av huset. Som det ser ut nu ligger vi bra till och kan göra många av de tillval som vi vill. Vi ska sätta oss ikväll och i helgen och gå igenom alla kostnader noggrant för att se om det är något vi ska ändra.

På tisdag ska vi träffa markentreprenaden ute på tomten och gå igenom vad vi kan tänkas behöva göra där, sedan få en offert till på rivning av hus och förråd. Vi ska skicka in bygganmälan och boka in byggsamråd med vår KA och oss på kommunen.

Vi har fått en grov uppskattning på när vi kommer att kunna flytta in i huset och som det ser ut nu verkar det bli september nästa år. Det är långt till dess, suck, men det är ganska bra ur ett annat perspektiv, nämligen marknaden... och försäljningen av vår lägenhet. Inte det mest gynnsammaste läget just nu, så det är bara bra om det dröjer lite till... Apropå det ska vi träffa två mäklare idag också. Lika bra att förbereda sig i god tid...