onsdag 17 februari 2010

Längtar efter vår


Fint från Sia
Ja, man skulle kunna tro att vi har gått i idé, men så är det tyvärr inte. Vi harvar på, pulsar genom snön, skottar, lämnar och hämtar på dagis, lagar mat, städar och är helt slut på kvällen. Vi har haft lite besök av mamma och pappa och även en släng av magsjukan. Inte har vi haft möjlighet att göra något mer här hemma. Förutom att vi har beställt en soffa till övervåningen. Efter många funderingar fram och tillbaka vilken typ av soffa vi ville ha så har vi äntligen hittat en som kommer passa bra. Först var vi inne på en vit Howardsoffa, men de är så himla stora. Speciellt djupa, över 100 cm och då blir det lite för överdimensionerat för rummet. Vi behövde också ha en två-sitsig som inte var bredare än 170 cm helst för att det inte skulle se för trångt ut och för att man eventuellt ska kunna ha lite mellanrum mellan soffa och väggen i hörnet. Vi ville hemskt gärna ha en vit Howardsoffa och kom tillbaka till det hela tiden, men kom också hela tiden fram till att det inte skulle bli snyggt. Vi har nu beställt en vit soffa i varje fall. Så här ser den ut:


Bilder från MIO
Visst är vi en småbarnsfamilj, men vi kommer nog inte att ha tavlorna på bilden hemma hos oss... Nej, det blir lite annan stil. Lite New England inspirerat (såklart), med (förhoppningsvis om vi orkar, hinner och klarar det) en platsbyggd bokhylla med fina socklar, varma rostiga och naturfärger i textilierna och en kelim- eller orientalisk matta. En glad överaskning var att det var en väldigt kort leveranstid, så soffan kommer nästa vecka redan. Äntligen lite mer möbler!

Igår köpte jag också en Hus & Hem och där fanns en bra ritning och beskrivning på hur man bygger en egen sänggavel. Deras var lite westerninspirerad, men vi tänker göra samma fast måla den vit. Kommer bli kanonbra.

Förra helgen fick jag lite egentid och åkte in till stan och kollade inredningsbutiker, NK, Åhléns, Drottninggatan och så gick jag till Sia-butiken på Birger Jarlsgatan. Oh my god vad mycket fint. Jag blev tokkär i några temuggar, men köpte bara två.
Tänkte känna av dem först och se om vi ville ha dessa och köpa fler sedan. Det ville vi. Svärmor fick i uppdrag att köpa två till när hon ett par dagar senare var inne i stan. Men hon fick bara tag i en. De var slut överallt!!! Så nu har jag tre. Men vill nog ha åtminstone tre till. Så snygga och vill bara ha. Köpte en massa annat också, ny handduk och badrumsmatta till lilla toaletten från Himla, två nya handdukar till badrummet där uppe från Missoni. Jag har kollat och suktat efter dem länge och nu tyckte jag att det var dags. Hittade också två fina träbrickor i vitt på rea. Vi har redan använt dem när vi skottade undan snön på en plätt på altanen på baksidan och satt sedan där i solen och fikade varm choklad och kanelbullar. Inte dumt. Nu längtar vi efter lite vår, men hur sjutton ska det ske, med all denna snö?