måndag 8 mars 2010

Sökes: våren


Som ni kanske märkte i höstas, så är jag en lite otålig typ som inte är så bra på att vänta. Då började jag julpynta i mitten av november. Lite överdrivet jag vet, men jag kunde inte vänta. Första julen i huset och jag var ju så sugen på att se hur det skulle se ut. Nu är det samma sak. Det är jobbigt att vänta på att det ska bli vår ute, så jag har börjat att påskpynta lite. Ovan ett litet arrangemang med krokusar, små ägg och kycklingar i en låda jag köpte på Panduro (älskar Panduro!).

För så här ser det fortfarande ut på taket och då har det ändå åkt ner en hel del snö redan. Vi skottar som tokiga på vår skaftväg, men Johan och jag har lyckats att hålla efter det ganska bra, så att vi har en bra väg att åka upp till huset på. Liiiiiite jobbigt annars med barnen och dagislämning och hämtning varje dag.


Men vi försöker ta vara på den fina vårsolen som nu bara blir starkare och starkare. Här har vi bullat upp med lite fika och satt i vårsolen på vår altan på baksidan huset. Fast egentligen missade vi solen när kaffet var klart. Men det var mysigt ändå.


Här är vårt vardagsrum där uppe som nu börjar att ta form. Ny soffa från Mio och igår köpte vi mattan på Ikea. Annars vill jag försöka att undvika Ikea. Kan vara kul att ha grejer från andra ställen också. Men om man tittar noga på bilden så kan man se att det är nästan bara Ikea-grejer... Usch... På väggen bakom korgstolarna behöver vi en bokhylla och funderar på att kolla med en möbelsnickare om att platsbygga en. Någon som känner till en bra sådan?


Här i hallen vill vi ha en sittbänk. Först hade vi tänkt att platsbygga även här, men nu har vi nog ändrat oss och ska kolla upp att köpa en färdig istället, som man kan flytta på om det behövs. Kan nog vara lite mer praktiskt.


I arbetsrummet har vi noga valt ut inredningen och ställt ut alla saker omsorgsfullt... Vi tycker om när det är fint och iordning och städat hemma.