torsdag 27 maj 2010

Ny rubrikbild

Nu äntligen är snö-bilden borta. Våren är här. Fast en för gammal bild. Träden är ju gröna nu och det är mer som händer i grönsakslandet...

tisdag 25 maj 2010

Jag skaaa lägga upp ny bild!

Jag lovar, jag ska byta ut den snöiga headerbilden. Hinner ju aldrig...

Nymålat!

Vi håller på att måla färdigt alla de ställen som var kvar på huset och garaget. Sakta men säkert börjar det bli klart. Häromdagen målade jag farstukvisten, nu nästan helt färdig. Det tryckade räcket fick vi vänta med att måla i höstas, så det har bara hunnit få ett lager ännu.

I trädgården växer det så att det knakar. Jag har planterat ut mina små förkultingar - olika blommor som ska klättra och slingra sig. Potatis, lök och morötter har börjat tittat upp och jag har provsmakat rädisorna, dillen och huvudsalladen i drivbänkarna. De ska växa till sig ett tag till.

Nästa projekt som vi ska sätta igång med är att lägga marksten. Det blir gatsten i kanter och tumlad sten i terracotta i mitten. Därefter är det dags för staket och häckar.... Semester... hm...

onsdag 5 maj 2010

Garaget får elektricitet

Just nu är elektrikern hemma hos oss och gör de sista elinstallationerna i garaget. Johan har satt upp all gips, spacklat och slipat och till och med börjat grundmåla. Ett problem uppstod. Vi vill såklart ha likadana utelampor på garaget som på huset, men det visade sig att de hade utgått. Det fanns några kvar på Bauhaus i Sundsvall... Men en oväntad lösning dök upp. Elektrikern ska till sundsvall om några dagar och åker och köper 4 st som Johan lagt undan. Skönt när man har lite flyt ibland.

I övrigt fortsätter odlingsdramatiken. I drivbänkarna har det börjat gro, både huvudsalla, ruccolasallad och även rädisorna växer så det knakar. Varje gång jag vattnar springer det en liten spindel och gömmer sig, som verkar trivas i drivbänken. Jag som har spindelfobi, har snällt fått acceptera att det blir så när man bor i hus. Spindlar hör till tydligen. Jag förtränger mina rädslor och det går riktigt bra. Tankens makt...

I rabatterna har jag börjat så tagetes och ringkragar. Några lila blommor jag fått från svärmor är planterade också och det ska bli kul att se hur den färgkombinationen ter sig.

Jag har också försökt mig på att förkultivera lite trädgårdsblommor. Köpte lite olika frön från Odla.nu. Jag fyllde på med såjord i en sådan där grön plastlåda med lock och sådde lite olika saker. Nu har det börjat gro och växa ordentligt, nästan så att jag inte hinner med. Egentligen skulle jag behöva åka hem och plantera om dessa i lite större krukor idag, men istället ska jag ut och äta middag med några jobbarkompisar. Det har jag förtjänat. Har inte varit ute på middag på länge länge. Planteringen får bli imorgon. Ska försöka att lägga ut en lite mer aktuell rubrikbild också. Snön är borta sedan länge och vitsipporna omger huset istället.