onsdag 5 maj 2010

Garaget får elektricitet

Just nu är elektrikern hemma hos oss och gör de sista elinstallationerna i garaget. Johan har satt upp all gips, spacklat och slipat och till och med börjat grundmåla. Ett problem uppstod. Vi vill såklart ha likadana utelampor på garaget som på huset, men det visade sig att de hade utgått. Det fanns några kvar på Bauhaus i Sundsvall... Men en oväntad lösning dök upp. Elektrikern ska till sundsvall om några dagar och åker och köper 4 st som Johan lagt undan. Skönt när man har lite flyt ibland.

I övrigt fortsätter odlingsdramatiken. I drivbänkarna har det börjat gro, både huvudsalla, ruccolasallad och även rädisorna växer så det knakar. Varje gång jag vattnar springer det en liten spindel och gömmer sig, som verkar trivas i drivbänken. Jag som har spindelfobi, har snällt fått acceptera att det blir så när man bor i hus. Spindlar hör till tydligen. Jag förtränger mina rädslor och det går riktigt bra. Tankens makt...

I rabatterna har jag börjat så tagetes och ringkragar. Några lila blommor jag fått från svärmor är planterade också och det ska bli kul att se hur den färgkombinationen ter sig.

Jag har också försökt mig på att förkultivera lite trädgårdsblommor. Köpte lite olika frön från Odla.nu. Jag fyllde på med såjord i en sådan där grön plastlåda med lock och sådde lite olika saker. Nu har det börjat gro och växa ordentligt, nästan så att jag inte hinner med. Egentligen skulle jag behöva åka hem och plantera om dessa i lite större krukor idag, men istället ska jag ut och äta middag med några jobbarkompisar. Det har jag förtjänat. Har inte varit ute på middag på länge länge. Planteringen får bli imorgon. Ska försöka att lägga ut en lite mer aktuell rubrikbild också. Snön är borta sedan länge och vitsipporna omger huset istället.

Inga kommentarer: