tisdag 26 maj 2009

En månad kvar till flytt


Nu är det inte mycket kvar tills huset är klart. Ovan ser ni våra fina fönsterbänkar i Kinnekulle-sten. Ingick som standard och som vi är mycket nöjda med. Inga fler fula märken efter krukorna mer. Nu är även alla lister och foder på plats, omålade än så länge, men ska målas så fort köket och tapeterna i hall och kök kommit på plats. Nu sitter också trappan uppe och jag har varit på andra våningen och kollat. Mäktigt. Nu känns huset stort helt plötsligt. I början, när väggarna knappt kommit på plats kändes huset och rummen ibland ynka små, men nu, nu känns det alldeles perfekt!

I helgen var Johan och några kompisar i huset och skruvade ihop våra garderober som levererats från Ikea. Snabbaste tiden blev 4,12 för en garderob tror jag. Nu ska byggar-B bygga in dem med takanslutning och lister.




I lilla badrummet nere ser duschhörnan ut såhär. Här kommer det så småningom duschdörrar i glas. Det blir ett ljust fint rum och denna vecka kommer badrumsmöblerna tillsammans med köket från Vedum.


I tvättstugan står det en massa saker som färgburkar och kakellådor, men i kanterna kan ni se vårt fina klinker som vi blev supernöjda med. Och som av en händelse, utan att vi medvetet tänkt på det, blev klinkern i tvättstuga och i hallen utanför väldigt lika, fast olika storlekar. Passar perfekt ihop. I tvättstugan ska diskbänk och bänkskivor på plats härnäst. Värmepannan kommer lite senare och till sist kommer tvättmaskin och torktumlare.


Här är golvet som ligger i hela huset. Ekparkett som jag tror att vi kommer vara nöjda med. Ett tag hade vi ju tänkt ha en mörk ekparkett med breda plankor, men jag tror att vi skulle tröttnat på ett mörkt golv snabbare (i varje fall intalar jag mig det) och dammet kommer inte synas lika snabbt mot detta, he he he.


Kaminen med glasskivan som vi bestämde oss för i sista minuten. Annars hade det blivit någon svart plåtplatta eller nåt...


Plåttaket på burspråket på baksidan är nu på plats, likaså stuprören.

Nu är även mark-C klar med hela tomten. Matjord och odlingsjord ligger på plats och så fort vi har flyttat in ska vi beställa färdig gräsmatta. Det var inte så dyrt som vi trodde. Det som kostar är ju allt förarbete och det är ju redan gjort. Där det ligger singel ska vi bygga altan. Kanske börjar med det nu innan inflyttningen.

Ja, inläggen haglar ju inte just nu precis, men det finns en hel del annat som måste tas omhand just nu. En stor del av min tid går ut på att jaga sömn, lite här och lite där. Det byts en del blöjor också... Men vi har det himla mysigt!!!! Snart kommer fler bilder. Måste visa trappan snart som jag är så himla nöjd med.






torsdag 14 maj 2009

Besiktning är bokad och snart är det inflyttning

Mitt i amning och blöjbyten och sömnbrist går allting som på räls. Vi har det underbart och Isac är en så fin storebror som är mäkta stolt över sin lillasyster. Bygget går också väldigt bra och allting går i väldig fart nu. Igår var vi vid huset igen och tittade. Johan hade varit där i tisdags och tog bilder och pratade med byggar-B och då blev jag så sugen på att åka och titta också. Just nu håller plåtslagaren på att sätta upp taket på burspråket på baksidan. När det är gjort kan snickarna sätta upp den sista panelen. Inne i huset är det ännu mera fart. Igår hade de lagt klart nästan all parkett, lilla badrummet nere var kaklat, men inte fogat. Och så snyggt det blev! Egentligen skulle vi haft en annan mosaik i dusch-hörnan, men det var för lång leveranstid på det och därför valde vi ett annat. Kaklarna stod och stampade och ville ju sätta igång. Och tur var det, för nu valde vi ett ännu finare - blek grönblå glasmosaik som blev perfekt till sjöstensgolvet. Bild på det kommer senare.

Här är badrummet där uppe, som får en ljust ljust grön färg på väggarna. Igår höll de på att sätta upp det vita kaklet i dusch och bakom badkar.

De hade även lagt klinkern i tvättstugan och i hallen.

Här ska det fogas och tvättas.
Denna bild togs i tisdags, sedan dess har klinkern kommit på plats. Bilder kommer så småningom.
Alla väggarna har blivit spacklade, slipade och grundmålade, förutom i hallen där det ska sitta pärlspont och tapet. I burspråket i köket/matplatsen hade de till och med målat ett lager av den blå färgen vi valt. Den ska gå ton i ton med tapeten i köket och även en ljus färg i vardagsrummet.


Eftersom jag är ordentligt höjdrädd vågar jag fortfarande inte klättra upp på stegen till övervåningen, trots att stora magen nu är borta. Jag bara skakar när jag står längst upp på stegen och försöker kika upp och se så mycket som möjligt. Byggar-B berättade dock att trappan monteras nästa vecka, det klarar jag ju att vänta in.
Vardagsrummet uppe har fått vita väggar, men ska målas fler gånger innan det är klart.
I ett hörn av huset står kaminen och väntar på att bli monterad, likaså alla fönstersmygar och fönsterbrädor i Kinnekullesten. Nästa vecka kommer dörrar, beslag och lister och foder. Om två veckor kommer köket...

Byggar-B har nu också bokat in ett datum för besiktningen. Han hade inte exakta dagen i huvudet när vi träffade honom igår, men det är i vecka 26, alltså veckan efter midsommar, vilket betyder att vi kan flytta in innan förste juli!!!!! Hurraaaaaaaaaaaa!!!

Vi har också sett till att göra ett riktigt bra förarbete med trädgården. Igår höll C på att platta till lerjorden för att sedan kunna lägga ut matjorden. Så snart det är gjort kommer vi nog att börja så gräsmatta. Då kanske vi har lite gräsmatta under sommaren. Skulle vara skönt. Gäller att vattna ordentligt bara...

När fasad och plåttak är klart tänkte vi sätta igång med att bygga altanen. Om det är ok med byggar-B att vi kör medans de jobbar. På så vis är den klar tills vi flyttar in och det skulle också vara riktigt skönt med en färdig uteplats att sitta på i sommar.
Altanen ska gå utmed hela baksidan, ca 4 m djup ut från huset och även smyga sig runt kortsidan. På den sidan har vi även förberett för att ha lite odling, men det tror jag inte att vi orkar att sätta igång med i sommar.
Nu är även grunden för garaget klar och vi har börjat att så smått planera hur vi ska genomföra bygget.
Mer bilder och updates inom kort. Nu ska vi iväg till Franska kakelbutiken och beställa kakel som ska sitta bakom spishällen.





onsdag 6 maj 2009

Nu har lilla Wilma kommit!

I söndags kväll, kl. 22.11 föddes vår lilla dotter som ska heta Wilma. Allt gick jättebra och vi mår allihop bra. Hon vägde 3300 g och är 49 cm lång och är jätte jätte jätte söt och go. Hon har massor av kolsvart tjockt hår, precis som jag när jag föddes. Isac är en jättestolt storebror och vill pussa och krama och hålla lillasyster. Vi kom hem från BB redan i måndags och nu lever vi i vår lilla bebisbubbla ett tag framöver.

Johan är just nu i huset och mäter och måttar för våra garderober, samt meddelar målaren vilka väggfärger och tapeter vi ska ha. Så husbyggandet fortskrider trots att det kommer nya små människor till världen :-)

Kram till er alla

fredag 1 maj 2009

Lägenheten är såld!

...och vilken rysare det blev. Som ni vet har vi planerat att sälja vår lägenhet sedan vi skrev kontrakt på huset för ett år sedan. Vi har gjort förbättringar, piffat och homestylat. Vi har gått igenom en finans- och bostadskris med is i magen och nu på våren kändes det äntligen som att det kunde vara läge i alla fall. Vi skaffade en mäklare, röjde, städade och piffade ännu mer och fotograferade. Innan påsk lade vi ut annonsen och i helgen som var hade vi visning. 15 sällskap kom på visningen, det kändes helt ok, men inte som jättemånga. Några av dem var säkert grannar också. På måndagen kom det första budet på utgångspriset och efter det kom det tre bud till - allt som allt 4 budgivare. På måndagskvällen var det omvisning och vi hoppades på att fler intressenter skulle komma och vilja buda. Men ej, endast en kille som var på söndagsvisningen dök upp. På tisdagen kom budgivare 1 med ytterligare ett bud, men sen hände det inget mer. Då hade det gått upp 100.000 kr över utgångspriset. Inte alls vad vi hade som mål precis. Det var helt stilla under hela resten av dagen och vi började tappa lite mod. Vi började prata om hur vi skulle göra om det inte kom fler bud. På onsdagen ringde jag upp mäklaren för att kolla lite vad budgivarna säger när hon pratade med dem. Då visar det sig att hon haft annat för sig och inte hunnit börja ringa ännu. Jag blev ganska arg och menade att det måste hon ju göra, hon måste ju initera alla bud genom att ringa upp och pusha lite. Det tog skruv (om det nu var det) och sedan började det komma in fler bud. En av budgivarna höjde plötsligt med 100.000 på ett bräde. Till slut var det bara två kvar, då höjer de med 80.000 igen på ett bräde och sedan verkar det som att det var klart. Jag och Johan satt som fågelholkar och trodde inte våra SMS-ögon när buden kom in på mobilen. Slutpriset blev bra. Inte skyhögt, men så att vi känner oss nöjda i varje fall. Skönt! Nu är det klart. Igår träffade vi köparna och skrev kontrakt. Tillträdesdatum 1 juli. Hoppas nu att vårt hus blir klart tills dess. :-)