lördag 25 juli 2009

Kvällssolen är i varje fall gratis...


Ikväll satt vi och åt middag vid våra nya utemöbler. Kvällssolen sken perfekt på vår matplats och värmde skönt. Här ser ni hur det börjar ta sig. Men jäklar vad det går pengar hela tiden... Nu måste vi nog pausa lite. Faktiskt köpstopp just nu. Vi behövde göra en prio-lista för att kolla vad vi faktiskt får vänta med att skaffa. Det finns ju hur mycket som helst man skulle vilja ha, men det går ju bara inte. Tyvärr...

Men, var på Bauhaus idag för att fixa en badrumslampa och då liksom bara råkade jag glida in på trädgårdsavdelningen. Och där fanns ju så fina hortensior som skulle kunna växa upp och bli jättefina buskar i vår trädgård... (Såg jättefina maffiga Hortensiabuskar med stora blå blommor när jag var i Falkenberg.) Och då köpte jag tre stycken... Fast de var inte så himla dyra heller. Och nu är de planterade i rabatten och det kommer bli jättefint. Hörde förresten idag att om man sätter hortensior av olika färger för nära varandra, så får de samma färg. Stämmer det? Någon som vet? Hur hur sjutton funkar det? Måste googla det...


I våras planerade jag ju att vi skulle köpa dessa lampor och ha över köksbänken. Nu är de inköpta och uppsatta. Jag fick leka elektriker och fixa om sladdarna med nya stickkontakter. Pensé från Markslöjd är det, för er som ej kommer ihåg.

Såhär blev det. (ursäkta de dåliga bilderna med dålig belysning. Kunde ju i varje fall ha tänt lamporna jag fotade...)


Gillar som sagt Hortensior. Kolla vilka fina starka färger det blir. Här ett av burspråkets fönster på baksidan. Har en till i motsatta fönstret och när de blommat över ska jag plantera ut dessa också.

En sak som vi faktiskt ska prioritera är garaget. Men vet inte ännu hur vi ska göra det. Vi har kollat upp en leverantör som man kan beställa garaget i form av byggsats som man själv sedan monterar ihop. Kostar ca 65 sköna loppor. Ska även kolla på typ Bygg-Max vad lösvirket för ett sådant garage kan gå på och se om det kanske går att göra. Synd bara att vi inte är snickare. Vi får väl lära oss (!!!!!) För nedan ser ni en av anledningarna till varför vi vill prioritera garage. Vi behöver mer förvaring. Såhär ser det ut i det vi kallar arbets-/gästrum. Vi skulle vilja använda som det också. Inte som förråd. Det är det garaget ska vara. Nån som vill skänka oss några hundra tusen? Inte det? skit också....

5 kommentarer:

Pernilla sa...

Jag känner igen mig på a, b, c och d.

Vi behöver garage, vi behöver massor av saker och vi behöver mer pengar. Och tid.

Men kvälls- och morgonsolen är verkligen gratis och underbar!

Vi har också utfärdat ett visst köpstopp. Ska också bli en lista...

Vimsingen sa...

Visst kostar allt pengar och massa små utgifter bilr till stora slantar.

Vill bara säga att ni har ett fantastiskt fint hus med en fantastiskt fin solnedgång!
/Vimsingen

Anonym sa...

Färgen på hortensior har med ph-värdet i jorden att göra har jag för mig. De "smittar" alltså inte varandra med färg men din jord bestämmer vilken färg som går att odla. En rosa hortensia kan alltså byta färg och bli blå och vice versa.
Åsa

Klipphöjden3 sa...

Hej!

Vilket fint hus och trevlig blogg ni har! Hittade till bloggen via "vibyggerhus". Jag kommer säkerligen tillbaka och kikar igen.

Håller absolut med om att ALLT kostar, förutom den underbara solen:)

Veronica

Rosenholm sa...

Tackar tackar för berömmet. Intressant det där med färgen och ph-värdet. Det borde stämma utefter mina egna iakttagelser också. Nu håller nämligen de vita hortensiorna på att bli rosa och den rosa mörknar till en djupare rosa. Jag misstänker att den kan bli blå till slut. Det är tydligen den vanligaste färgen.