lördag 13 juni 2009

Det kliar i fingrarna


Nu vill vi bara flytta in och vi hänger i huset hela helgen, så mycket vi kan. Det är inte långt kvar nu, men det kan inte gå fort nog. I vardagsrummet står nu toaletter och badkaret och rörisen kommer på måndag och installerar allt. Även alla vattenradiatorer till övervåningen ligger och väntar på att komma på plats. I köket har alla beslag kommit på plats och nu väntar vi bara på bänkskivorna. Förhoppningsvis är de klara att hämtas på Bauhaus på måndag. Byggar-B ska hämta dem och montera och sedan är det dags för att sätta pärlsponten ovanför bänkarna. Vi har köpt in kaklet från Franska kakelbutiken och jag har sorterat de olika kakelbitarna och märkt upp hur de ska placeras, så att kakelkillen vet hur de ska sitta bakom spishällen.


Diskbänkenär på plats nu. Blandaren ligger i sin förpackning och ska också upp.


Isac kollar in våra skåp. I hörnskåpet har ha hittat en kul snurra.


Här ligger pärlsponten till köket, målad och klar att sågas till och sättas upp. Som ni ser har vardagsrummet fått blå väggar. Jag tycker att det blev en lite för mörk blå färg, men vi får testa detta ett tag och se om vi vill göra om senare. Det är såhär det blir när man inte riktigt har tid att kolla färgerna mer ingående. Det var svårt att veta hur det skulle bli utan att provmåla först. Men eftersom köket och hallen kommer att ha blåa inslag så tror jag att detta kommer att bindas ihop fint.


Här är en ny vy från vardagsrummet uppe, där ni ser trappräcket och dörren in till höger leder in till badrummet. Ska bli kul att se detta rummet när skyddpappret på golvet är borta.


Tvättställskommoden uppe från Duobad med själva handfatet från Villeroy & Boch. Vi är så nöjda. I morgon ska vi ta med speglarna vi köpt och se om de kommer att passa. Elektrikern kommer troligtvis också nästa vecka och då hoppas jag att vi får se lamporna monterade.

Ännu en bild på min kära trappa och lille linslusen Isac som smyger sig med på varje bild. Han tycker det är kul att hänga i nya huset.


En liten snickeridetalj i trappan som gjorde mig glatt överraskad. Snickaren har gjort denna lösning på eget bevåg. Kul med små detaljer. Till exempel hur de har sågat ut små små avslutningsdelar på alla lister in till dörrar och kanter. Det blir så mycket finare.


Här är handfatet med hylla och spegel i lilla badrummet. Det är standard från Vedum, men känns helt ok faktiskt. Nedan en närbild på kommoden. Vi tänkte inreda lilla badrummet med temat hav och strand.
Idag var vi en sväng på Bauhaus (!) igen och såg ut duschdörrar som vi ska ha i lilla badrummet. Dom ska vi köpa och ställa i huset imorgon.
Det är inte min favoritsysselsättning att städa, men nu riktigt kliar det i fingrarna att få dammsuga och dammtorka bort allt byggdamm, städa ur alla lådor och skåp för att göra huset klart för inflyttning. Tänk sedan att få packa upp allt, alla glas, tallrikar och annat och för första gången få ställa in allt på sin bestämda plats i skåp och lådor. Ja det kliar i fingrarna.

1 kommentar:

Pernilla sa...

Du, jag känner så väl igen känslan!!!

Er kommod från Duobad är superfin, har sneglat på dem!

Vi har också den där standarden från Vedum, vi valde dock valnöt. Vår är pyttig, får inte plats så mkt mer i vårt lilla badrum.

ARRRRRRRRRRRRRRRRGH. Jag vill in! NUUUUUU! kOMMER ATT vara grön av avund när ni får flytta in.

Ska ni flyttstäda själva? Jag grunnar på hur man ska göra. Ta in ngn eller göra själv?! Tänkte på det där inatt... Kan det vara så jobbigt att göra själv? Å andra sidan... Det är många rum, lådor och vrår....