tisdag 2 juni 2009

Nästan fyra veckor kvar...

Knappt fyra veckor tills vi flyttar ut från denna lägenheten och in i vårt nya fina drömhus. Det är inte många tankar som rör sig utanför huset nu. "Var ska vi ställa det där bordet", "vad ska vi ha för möbler i det där rummet" osv osv. Och för att inte tala om trädgården. Vi har ju möjlighet att plantera och fixa en hel del denna sommaren, men frågan är vad vi hinner med...

Lite uppdatering om huset: Köket, tvättstugeinredning och badrumsmöbler har kommit och håller troligtvis på att monteras just nu. Imorgon ska vi ut till huset för att ta måtten för bänkskivorna till köket. De ligger och väntar på Bauhaus redan, på att bli tillsågade. Målaren ringde igår för att dubbelkolla inför inköp av våra kökstapeter. De och halltapeterna kommer upp inom kort. Jag tror att just de två rummen är dem vi kommer vara mest nöjda med, eftersom vi redan sedan länge visste hur vi ville göra där. De andra rummen får vi inreda lite efterhand när vi bott in oss. Även badrummet där uppe kommer att kännas "färdigt".

Ja, snart är det dags att lämna lägenheten där vi har bott i fyra år. Konstigt nog känns det inte ett dugg vemodigt. Trots att vi lagt ner massor av själ och hjärta för att renovera och göra om den till vår. Nu är det dags för nästa steg helt enkelt och jag ser riktigt fram emot att städa ur lägenheten, för det har jag föreställt mig göra länge länge nu. Har också börjat fundera på vad vi måste köpa in inför flytten. Här är en lista med saker som vi kommer att behöva:

Gardinstänger
Rullgardiner
Lampor till barnens sovrum, köket, matplatsen och vardagsrummet
Spann och mopp
Städprylar
Hyllor till köket
Jalusigardiner till matplats och kök
Två st vattenslangar och vattenspridare för att kunna vattna gräsmattan
Ja, det finns massor av fler saker, men dessa är prio ett. Ser ut att bli en tripp till Ikea och Bauhaus...

Har tyvärr inte några nya bilder från huset idag, vi har glömt kameran varje gång vi varit där förra veckan. Men på onsdag ska det tas massor av nya bilder...

2 kommentarer:

Vimsingen sa...

Så spännande att ni snart ska flytta in!
/Vimsingen

Pernilla sa...

Har också en lista. Tack för tipset om städprylar, det hade jag missat! :)
Fyra veckor kvar!!!! För oss är det sex veckor. Jag tycker att det är orättvist att ni får komma in tidigare. ;) JAG VILL OCKSÅ!