söndag 16 augusti 2009

Mission accomplished - gräsmatta och altan är färdiga!


Oj, det var nästan två veckor sedan senaste inlägget. Det är full rulle hela tiden och trots att man är "ledig" och Johan har semester är det svårt att få tid över för bloggandet just nu. Som jag nämnt tidigare gjorde vi en lista över prioriteringar och att göra och det är den listan vi har ägnat oss åt den senastge veckan. Följande har skett:
1. Pratat med byggar-B om åtgärder som är kvar att göra från besiktning bland annat.
2. Fått hit Anticimex för att ta bort ett getingbo - har inte sett röken av några gaddar efter det.
3. Beställa mer gräs. Det har vi gjort och även lagt ut. Gräsmattan är nu komplett.
4. Beställa besticklådor. Just nu ligger alla bestick och köksredskap huller om buller i lådorna. Nej, ordning och reda ska det vara.
5. Kontaktat garageåterförsäljaren för en offert. Har ej kommit ännu.
6. Fixat silicon på de sista ställena i tvättstuga och kök.
7. Göra klart altanen. Johan har bara de sista kantbrädorna kvar. Allt annat är klart.

Här kommer lite fler bilder på vår trädgård:

Framsidan har nu fått sin gräsplätt och så småningom ska vi lägga runda stenar längst in mot huset och sedan ha rabatt intill. Jag ser Buxbom och något mer framför mig...


Vid husets västra gavel sträcker sig altanen till ungefär halva huset. Där stolen och bordet står kommer vi nog att lägga plattor och här hade vi tänkt att ha lite planteringsbord och en bänk där man kan skölja av grönsaker och annat.


För här ska det odlas så småningom. Ett litet grönsaksland där vi ska odla potatis, morötter och lök nästa år. Altanen här vid gaveln gjorde Johan klart i veckan. Idag sågade han till alla kanter och nästa och sista steget är att sätta fast en kantbräda utmed alla kanter. Här ser ni också den senaste delen gräsmatta.


Landet sett från andra hållet. Lilla utstickaren närmst ska bli kryddträdgård, med stenar eller låga pilstaket som ramar in och delar in i fyra rutor.


På baksidan har det inte hänt så mycket. Jo, vi har grillat några gånger ;-)


Det vi längtar mest efter nu är att mark-C ska komma och fixa det sista med skaftvägen och vår garageuppfart och framsida. Han ska lägga finare sand så att man kan lägga plattor så småningom.

Jamen visst, ja. En annan sak vi gjort i veckan är att beställa en till bil. Det tar Johan cirka en timme att ta sig till jobbet med buss och pendeltåg, samma sak hem. För mig skulle det säkert ta nästan en och en halv timme. Så vi beslutade oss för att skaffa en liten andrabil. Det blev en Toyota Aygo som vi kommer att prenumerera på. Blir kanon!

Vi har nu också fixat hem tre provburkar färg. Johan har snickrat ihop tre kvadratmeter överbliven panel som vi ska provmåla på. Sedan när vi bestämt oss för rätt nyans sätter vi igång att måla huset. Det blir nästa projekt som ska vara klart i höst.

2 kommentarer:

Matilda sa...

Hej,
Din blogg finns just nu med över Hemmakanalen.ses lista på bra bygg- och husbloggar.
Se http://hemmakanalen.se/1.1147728/
Hittade ingen mejl till er så jag skriver en kommentar istället :)

Ha det fint,
Matilda på Hemmakanalen.se

Rosenholm sa...

Oj, vad häftigt. Tackar tackar för det!
/Bärbel