onsdag 7 oktober 2009

Bakre garageväggen är färdigmurad


Här är den färdiga muren. Kvar att göra är förstås att putsa baksidan, det som kommer att ligga mot utfyllnadsmassorna som ska fylla ut mellanrummet mellan garaget och platån bakom. Tänkte försöka mig på att beskriva kort hur killen som hjälpte oss gjorde:
Först spikade han upp två reglar i hörnen, som ni ser på bilden nedan. Därefter började han med att lägga på murbruk och lägga på lecablock i hörnen. Dessutom såg det ut som att han satte några skruvar i dessa och i plattan. Därefter fortsatte han med lecablock ut mot sidostyckena och in mot bakväggens mitt. För att få det spikrakt fäste han ett snöre mellan hörnstenarna som han sedan använde för att få övriga block i samma höjd och raka.


Mellan raderna lade han armeringsjärn och mera murbruk såklart.



Sidostyckena är till för att skapa stabilitet. Vi fick en ritning från Mellby (garageleverantören) på hur väggen skulle se ut och dess mått.
Förresten så har jag nu skaffat ett eget mailkonto till bloggen. Så om någon vill kontakta mig mailledes kan ni maila till: rosenholm.blogg@gmail.com
Nu är också tvättstugan så gott som klar, bara lite skavanker som ska målas över och göras fint. Såklart blev det lite strul också. Värmepannan larmade på att nåt var fel, utegivaren verkade inte funka. Vi fick ringa IVT som kom och åtgärdade felet. Verkar som att det var ett kabelbrott någonstans. Hur sjutton kan det ha uppstått? Rörisarna höll ju inte på med kablarna väl?

1 kommentar:

Vimsingen sa...

Kul att ni är på gång med garaget.
Hälsningar
Vimsingen