torsdag 22 oktober 2009

Snart är det jul igen...

Var på Bauhaus idag på morgonen för att köpa en presenning. Där har de nu börjat ställa upp julsaker. Det var fullt av ljusstakar, julstjärnor, julgranskulor och annat... I lööööve julen. Och nu får vi fira jul första gången i vårt nya hus. Ska bli jättemysigt. Och dyrt. Nu måste vi ju köpa fler ljusstakar och stjärnor och allt vad som nu mer kan tänkas få plats. Kul, men kulorna rullar.

Presenningen behövde vi till vår ved som vi fick häromkvällen. Johan och två kompisar fick 4 kubik ved från en bekant för ett tag sedan. Det var uppsågade stockar som behövde klyvas. Ena kompisen som hade släpet tog hem allt till sig sålänge, och i förrgår kväll kom han över med ett lass klyvd ved. - Tänkte att ni inte skulle ha tid för att göra det med garagbygget, så jag klöv den åt er. !!!!!! Så himla schysst!!! Tack Fredrik.
Igår kväll efter Arga snickaren fick Johan inspiration till att få saker och ting gjorda och stack ut och lastade av all ved från släpet och staplade på ena kortsidan på två pallar. Presenningen ligger nu över hela högen. Skönt, nu har vi ved som räcker ett bra tag. Det kommer ju att bli ett antal brasor denna vinter.

Garagebygget fortskrider så sakteliga. Johan har hunnit bygga någon timme efter jobbet nästan varje dag denna veckan och just nu håller han på att lägga takpapp eller vad det heter och läkt. Målet är att kunna lägga på takpannor i helgen. Nästa vecka kommer mina föräldrar upp och hälsar på och då kunde pappa hjälpa till att sätta upp hängrännor och stuprör. Fortsättning följer...

Inga kommentarer: