onsdag 4 november 2009

Snart är garaget klart, utanpå

Oj, nu har det gått sådär lång tid sedan senaste inlägget igen. Det är full rulle här hela tiden och det är svårt att få en stund över ibland. Min mamma och pappa har varit här i några dagar och vi har fortsatt med garagebygget. Ja, eller Johan har byggt. Jag sköter markservicen... en klassiker med andra ord. Förra helgen blev Johan klar med att sätta takpapp och reglar och även takpannorna har nu kommit på plats. Så nu kan det regna och storma hur mycket det vill. Vårt garage är tätt och torrt. I helgen kom garageporten med låsanordning på plats, samt vindskivor och plåt. Några fasadbrädor har han också hunnit sätta upp och nu börjar det se ganska klart ut. Det som är kvar innan vi börjar med insidan är foder runt porten, fler fasadbrädor och takfotspanel.


Takpappen är på och reglarna på plats.


Första raden takpannor


Nästan hela taket klart.


Nuså, klart!


Vindskivor och plåt är uppe och garageporten kom till slut efter lite problemlösning på plats.

Inne i huset börjar vi nu planera för att fixa lite i tvättstugan medans vi väntar på att garaget ska bli klart och kunna flytta ut alla saker som ska vara där (som nu står inne i huset). Vi ska köpa ett väggskåp för förvaring av diverse saker, som städprylar, tvättmedel, batterier, glödlampor och ja, ni vet. Istället för att sätta skåp över hela bänken ska vi ha hyllor på konsoler på resten av väggen. Vi har redan satt upp ett par krokar att hänga lilla tvättställningen på och fler ska upp för strykbrädan. Mottot är: allt på sin plats!!!

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Bra jobbat! Vi inväntar våren för garagebygge! Ni har sådant tempo, jag blir helt matt! :) Ser tjusigt ut!

Rosenholm sa...

Ja, jag kan säga att det blir vi med. Särskilt med två småbarn som inte tycker det är kul att sova på nätterna... Det vet du ju säkert hur det kan vara ;-)
/Bärbel