söndag 15 november 2009

Nu är garaget klart, utvändigt

I helgen satte Johan upp takfotspanel på långsidorna och hängrännor och stuprör. Ett riktigt förnedringsarbete, sa Johan. Eftersom det regnade och han stod precis under takpannornas slut, rann det hela tiden ner regnvatten i ansiktet eller i nacken. Men nu är de på plats. Därmed är garaget klart utvändigt. Det är egentligen inte helt sant eftersom det saknas takfotspanel under gavlarna, men det vill Johan göra klart när det är varmare ute igen. Nu ska han allstså böra sätta ingång invändigt - isolera och sätta upp innerväggar. Sedan drar vi igång med inredningen - hyllor, skåp och bänkar. På onsdag kommer elektrikern och går igenom var vi ska ha uttag, belysning och utebelysning etc. Vi tänkte ha en lampa på var sin sida av garageporten, sedan även en starkare "spot" längst uppe på gaveln, en som man kan tända om man behöver jobba med något på uppfarten när det är mörkt. Sedan en lampa på vänstra långsidan, den som vetter mot berget. Vi tänkte ha cyklar och annat där och det kan vara skönt att ha det lilla utrymmet upplyst. På långsidan mot trädgården blir det belysning under takfoten; tre-fyra lampor. På baksidan blir det också en lampa i mitten på gaveln eftersom vi så småningom tänker göra en sittplats/altan/lusthus-aktigt uppe på platån.

Idag gjorde jag något riktigt smart också... råkade böja av den lilla port-kontakten på vår kamerakabel. Så nu måste jag köpa en ny för att kunna föra över bilderna till datorn... Smart, väldigt smart.


En liten galen grej också. Vi har satt upp adventsljusstakar i fönstren... (!). Grannarna måste tro att vi är sånadär jul-galna människor som har granen kvar inne till påsk också. Men nej. Jag är bara en tidig jul-människa. Sedan åker allt ut väldigt snabbt efter nyår också. Troligtvis på grund av mitt generella drag av otålighet. Men allt det andra pyntet får vänta till första advent och dagarna innan jul. Det här med julpynt är ju också en oförutsedd kostnad med att bygga hus. Helt plötsligt behöver man så mycket mer saker. Fler fönster att pynta, en drappa att dekorera osv. Köpte ljusstakar för 39 spänn på mitt andra hem - Bauhaus - ett substitut just nu för alla andra mysiga butiker jag brukade ströva till när vi bodde på Söder.

Ja, det där är faktiskt något vi börjar märka av nu. Att vara föräldraledig ute i förorten är väldigt annorlunda mot att vara det inne i stan...

Inga kommentarer: