söndag 18 oktober 2009

Garagebygge och födelsedagskalas


Hela helgen har varit vigd åt garaget, plus ett litet kalas. Som ni kanske såg i föregående inlägg, blev garagets bakre vägg murad förra veckan. Sedan väntade vi på att garaget skulle komma. I början på veckan kom först ett lass med takpannor och på fredagen skulle resten komma. Men chauffören ringde på torsdag och frågade om det var ok att allt kom en dag tidigare istället. Vad skulle vi säga? Klart att det skulle gå. Visserligen hade vi födelsedagskalas för Isac den eftermiddagen, men när alla hade gått hem, kom leveransen punktligt och det var bara att sluta plocka upp leksaker och sätta sig i fönstret för att se när takstolar och väggsektioner lastades av och ställdes upp på garageuppfarten. Johan hade redan tagit ledigt på fredagen och fick sällskap av Stefan och Sören som spontant ville hjälpa till. Annars hade vi planerat att köra igång själva bhyggandet på lördagen då vi skulle få hjälp av några kompisar till Johan. Men med en dags försprång sattes alla väggsektioner ihop, förankrades med expanderbult i grunden och hammarband. Ett problem dök upp i detta läget. När alla bakre väggsektioner monterats upp, blev det ett mellanrum på 20 cm! Johan ringde Mellby (leverantören) och det visade sig att de räknat fel på måtten.... hm vad göra nu. Byggar-B (som byggde själva huset) kom förbi för att hämta en sak och Johan berättade att Mellby räknat fel. Han bara log och sa: -Då kapar man. -Njae, det saknas 20 cm, sade Johan. -Då skarvar man, sade Byggar-B. Och så var det. Bara att skarva och så var det problemet löst. Men det ska bli intressant vad Mellby kommer att återkomma med. På dag 2, lördagen dök Anders och Staffan upp och takstolarna skulle på plats. Lite senare dök även Johan S upp och nu var arbetet i full gång. Ett litet fel blev det även denna dag, men som ganska snabbt rättades till. Stor gryta kalops till lunch som svärmor hade lagat ihop och tagit med, ovärderlig hjälp för mig som skulle utfodra byggarna och underhålla en liten 3-åring och mata, somna och underhålla en halvåring. Tack svärmor!!! Svärfar var också med och byggde. Utan honom hade det varit svårt att få gaveln på plats. När takstolarna var uppe och gavlarna med åkte killarna hem, men Johan och svärfar fortsatte med att sätta upp takfotsbrädor. Och idag fick Johan upp takpappsskivor och läkt på ena sidan av taket. Sedan var det dags för kalas igen. Denna gången med Isacs föräldragrupp, som vi fortfarande träffar då och då. Det blev så himla lyckat och vi hade så trevligt. Alltid kul att träffa er alla!!!

Garagebygget fortsätter i veckan.


Förra veckan damp ritningarna och monteringsanvisningarna upp. Johan lusläste. Ungefär som ett stort vuxenlego, eller en lite större Ikeamöbel....


I torsdags kom alltihop.


Första väggsektionerna på plats.


Alla väggar på plats. Längst bak i mitten ser ni gluggen.


Takstolarna är på g...

Fler bilder kommer på takpapp och läkt som Johan jobbar på nu.

Och såklart, stooooort grattis igen lille Isac som fyllde 3 år i torsdags!!!!!!!!!

1 kommentar:

Klipphöjden3 sa...

Garaget ser fint ur! Det gäller verkligen att ha fantasi att hitta lösningar när man bygger, kapa, skarva, bygga, riva listan kan göras lång..... Men bra blir det:)

//Veronica