tisdag 12 augusti 2008

Herr och fru

Jaha, då var man en gift och ärbar kvinna. Bröllopet i lördags gick jättebra och vi hade en underbar dag. Vid 10-tiden på morgonen började piffandet och jag fick en jättefin frisyr och sminkning. Sedan var det dags att klä på sig. Johans kusin Stefan hämtade oss i vårt vrålåk, en Lexus vi lånat från jobbet och körde oss till stadshuset. Först fotograferades vi och sedan kl. 16.00 ägde vigseln rum. Därefter tog vi oss till båten som körde sällskapet till Sjöpaviljongen där festen var. Vi hade väldigt mycket tur med vädret, först lite växlande under förmiddagen och tills nästan hela fotograferingen var klar. När vigseln började var det strålande sol. Men när vi åkt en stund med båten började det regna och fortsatte under middagen. Senare slutade det och det bjöds på en magnifik regnbåge över Stockholms takåsar och vi fick en jättefin kväll. Vi åkte från festen vid halv ett, då Stefan kom och hämtade oss igen och körde till Villa Källhagen på Djurgården där vi tillbringade bröllopsnatten. Vi hade ett helt underbart bröllop!!!!! Tack alla ni som var med och alla ni som hjälpt oss så mycket. Stooooooooooor kram på er alla.

Nu är det snart dags till vardagen igen. Jag har semester denna veckan också men sedan börjar allvaret igen på måndag. Då ska vi också på informationsträff med Isacs dagis på kvällen. På tisdag börjar inskolningen. Jag tror att han kommer gilla dagis jättemycket. Han är nog redo nu. Och hans mamma och pappa också...


För några dagar sedan pratade jag också med Jocke på Götenehus och nu hade alla kommit tillbaka från semestrarna. Han hade pratat med huvudkontoret och skulle få mer info om vem som skulle göra iordning våra ritningar och papper och då även hur lång tid det skulle ta. Det har vi inte fått höra något om ännu, men ska ringa honom efter lunchen idag. Men troligtvis kommer vi att få ett korrektur i slutet på denna vecka. Vi kollar då om det är något vi vill justera, och när allt det är åtgärdat kan vi skicka in alla handligar till kommunen. Eller rättare sagt, vi ska åka dit under deras öppet-hus-tid på torsdagar och gå igenom med dem på plats att alla handligar finns med. Då ska vi också be att få ett dokument eller blankett för godkännande av grannar att vi får lägga vårt garage 2 meter från tomtgräns. Grannarna ska ju då få se våra ritningar också innan de kan godkänna. Hoppas att allt det går så smidigt som möjligt. Sedan när vi fått in handlingarna kan det ta 1-4 månader att få bygglovet. Vi ska såklart ringa och tjata lite lagom, men enligt Jockes erfarenhet brukar de ta 3-4 månader på sig eftersom de varit underbemannade. Hoppas de har rekryterat fler nu...

Renoveringen i sovrummet ligger och väntar just nu. Johan har satt upp liggande panelen som också är helt målad och klar, samt spacklat och grundmålat där vi ska sätta upp nya tapeten. Den kommer först i slutet på denna vecka. Jag har köpt gardiner som jag ska fålla. Vi ska sätta upp nya sänglampor som köptes in för ett tag sedan och sedan ska det vara klart. Men om jag känner oss rätt, kommer vi säkert på ett nytt projekt. Det blir liksom alltid så, vi gillar att ha många saker igång samtidigt och nu är ju bröllopsprojektet så gott som avslutat. Ska bara skicka ut tackkort också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS! Visst är det rätt härligt? Vi hade ettårig bröllopsdag i måndags och det är helt sjukt vad tiden springer iväg. Snart är det väl guldbröllop... Vad fina ni var!
Kram Sofia

Pernilla sa...

Läser in mig lite på din blogg... Lustigt att ni firade bröllopsnatten på Källhagen, det gjorde vi också! För rätt länge sedan... 2002... :)

Grattis i efterskott! :)