tisdag 19 augusti 2008

Kvalitetsansvarig

Japp, nu har vi fått en kvalitetsansvarig. Igår var vi som sagt ute vid tomten för att träffa en man som kanske kunde bli vår KA. Han är vän med Johans föräldrar så Johan har ju träffat honom förut. Han var helt klockren och kunde hjälpa oss att räta ut flera frågetecken angående husets placering och höjd. Dessutom var hans arvode inom ramen för vår budget, så vi skakade hand och nu är det klart. Nu känner vi också att vi kan lämna in vår bygglovsansökan. "O", vår KA menade på att om vi skulle vilja höja eller sänka huset eller garaget när vi väl har gjort markarbetet och bättre kan se hur det ser ut, så kan man kalla dit vår handläggare som på plats tar beslut om ändringen är ok för bygglovet. Vi diskuterade också rivningen av sommarstugan och den kalkyl vi fått från husleverantören för detta. Den vi fått var på 200.000 kr, något vi tyckte var lite saftigt. O ringde sin polare som jobbar med rivning av hus och kollade vad han kunde tänkas ta. 60.000 kr svarade han. Om det verkligen stämmer så är det taget! O visade oss också vad vi enkelt skulle kunna göra för att få ner andra kostnader när det gäller markarbete som trädfällning osv. "Kör en fin höstdag, grilla lite korv med polarna och hjälps åt att ta ner de små träden och röj bort allt sly, det blir kanon". Jag och Johan såg framför oss en krispig höstdag i oktober, hela gänget är på plats med sågar och andra verktyg som nu kan vara bra att ha. Jag skyfflar ut korv med bröd från grillen. Låter skitmysigt. Den tar vi också... När vi gick från mötet med O kände vi oss 100 kilo lättare och allt kändes enormt positivt. Många orosmoment har nu blivit lite mer under kontroll. O verkar vara en väldigt positiv person som har inställningen att "det fixar vi". Det är skönt.

Igår var första inskolningsdagen på dagis för Isac. Johan berättade vad de gjorde och om dagispersonalen och det hela känns jättebra än så länge. Isac verkar trivas och gillar sina dagisfröknar. Han åt till och med en bit äpple som han fick av den ena, Britt. Det har han nog inte gjort förut. Ja det är nog så det kommer att bli nu. Han kommer att göra massor av nya saker och saker som han inte velat förut. Nu börjar Isacs eget liv, utanför vår familj. Känns kul, men läskigt och också lite konstigt.

På kvällen gick jag ut en sväng och träffade några bekanta på Grogg. Drack ett glas rosé och vi satt och snackade. Himla trevligt!

Här är planritning och fasadritningar på huset. Det är inte slutgiltiga, vi kommer att ändra lite med fönster och placering av vissa saker. Men här får ni ett hum om hur huset kommer att se ut. Klicka på bilderna så blir de större. Hej hej!






Inga kommentarer: