onsdag 27 augusti 2008

Ingen stor brasa


Vi fick nej från brandmyndigheten om att kunna bränna ner gamla sommarstugan, men det var ganska väntat. De var visserligen intresserade av att testa en ny släckningsmetod på stugan, men det är miljö- och hälsakontoret som avgör. Värt ett försök i alla fall.

Nu har vi också muntligen sagt ja till våra blivande grannar att få använda vår skaftväg. Det blir ett regelrätt servitut på vägen så vi äger vägen tillsammans. Hoppas nu bara att detta är något som vi inte kommer behöva ångra, att deras garage inte känns för nära eller att det uppstår några problem, vad det nu skulle kunna vara. Vi ska få dokument från lantmäteriet att skriva under innan allt är klart.

Igår ringde vår andra blivande granne, Johans kusin som bor rakt över gatan och berättade att det stannade en bil utanför vår tomt, det klev ur en stor kille med kofot och gick in på vår tomt. Johan ringde vår KA och mycket riktigt, det var hans rivningskontakt som var där och rekade för att kunna ge oss en korrekt offert. Jag gillar när det händer saker. Vår KA verkar vara en handlingens man.
Han skulle också kolla med kommunen hur lång handläggningstiden är för bygglov just nu.
Annars misstänker jag att det nu kommer vara några dagar när det inte händer så mycket med husprojektet. Bara att vänta. Det som jag gillar så himla mycket.... NOT!

Inga kommentarer: