söndag 24 augusti 2008

Snor och sömnbrist

Isac är förkyld och snorar och hostar. Han vaknade halv 5 i morse och hostade och tyckte sen att det var en bra idé att vara uppe och leka... Johan gick upp med honom så att jag fick sova en liten stund till. Somnade inte utan låg och tänkte på nya huset som vanligt. Tapeter, paneler, spegeldörrar, altan, trädgård allt i en enda lång ström av bilder som man börjat ladda upp i huvudet. Ibland kollar jag på Extreme Makeover Home Edition. Garanterad lipfaktor. Men kul att kolla på hur de sätter ihop olika färger och material. De hemmen ser ofta så himla hemtrevliga, varma och ombonade ut. Jag tror det är detaljerna. Hemma själv är man nog inte så bra på att fixa detaljerna. Inredningsmässigt blir det lätt för avskalat, man inreder liksom inte fullt ut. Istället blir rummen överbelamrade med en massa annat som papper, skor, leksaker och annat som faktiskt inte hör till inredning och så ser det plottrigt och stökigt ut ändå. Jag gillar verkligen den vita inredningen, det marina och lantliga, men när man ser programmet fattar man ju att det är så himla fint med rätt sammansättning av färger... Här ett par bilder från programmet. Gillar bokhyllorna. Skulle gärna vilja ha köksö, men tror inte det skulle vara plats nog i nya köket.


Den här tapeten är en kanditat till köket. Den är från Boråstapeter, kollektion anno 1905. Kanske blir lite för mönstrad, men vi får se.


Idag ska vi ringa och boka en tid med köksleverantören för att börja få till kökets design och utrustning. Det ska bli intressant och se vad vår "slutsumma" blir med alla tillval och ändringar vi vill göra. Man har två timmars konsultation totalt som ingår. Allt utöver detta antar jag att man får pröjsa för. Vi har ju tänkt och funderat en hel del själva och vet vad vi vill ha. Nu gäller det bara att göra verklighet av det. Ska också posta kopior på huskontrakt och bygglovshandligar till vår KA. Han ville lusläsa allt för att veta vad som ingår och för att kunna hjälpa oss med så mycket som möjligt. En kul sak som han sa när vi träffades häromdagen var att om han gör sitt jobb tjänar vi in utgiften för arvodet till honom dubbelt upp, minst.

Inga kommentarer: