tisdag 21 april 2009

Inköp och ledig


I helgen shoppade vi loss ordentligt. Bauhaus i Länna, vårt andra blivande hem fick smaka på vår inköpslusta. Först tittade vi på lampor till badrummet. Jag hade ju förrekogniserat lite och hade några förslag som Johan också gillade. Till slut plockade vi på oss lampan Rosa 3 från Markslöjd och kände oss nöjda och belåtna. Då tittade jag på måtten en gång till och då insåg vi att just denna skulle bli alldeles för bred ovanför våra två inköpta speglar. Som tur är fanns det en annan variant - Rosa 2 som kommer passa ännu bättre. Se bilden nedan. Ovan ser ni hur våra nyinköpta utelampor blev. Bilden visar lampan i galvaniserad stål, men vi har köpt rostfritt stål, men hittade ingen bild på den varianten. Men de ser ganska lika ut i färgen.

Sedan var det dags för bänkskivor till köket. Valnöt visste vi att det skulle bli. Hittade en snygg variant som vi valde, såklart visar det sig att det är den dyraste. Men med lite tur i oturen visade det sig att vi beställt för lite och Johan fick köra tillbaka och göra om beställningen igår och hittade då en annan ännu bättre skiva i valnöt som till och med var lite billigare. Check, bänkskivor med utsågning klart. Det vi har kvar nu är diskbänk. Vi har bestämt oss var att välja en hel diskbänk, dvs inte bara en diskho som passas in i bänkskivan. Vi insåg att vi har ett barn som gillar att vara med i köket och slabba med vatten och att det kan behövas vissa lite mindre ömtåligt material än trä på vissa ställen i köket... Det blir en diskbänk från Intra. Atlantic tror jag den heter.
Vi var också ute vid huset igår och snackade med Byggar-B som varit sjuk i en vecka stackarn. Huset har alltså stått stilla under denna tid, men vår markentreprenör C har istället lagt ut all lerjord som låg i stora högar på tomten, så nu kan man tydligare se tomtens gränser. Har bilder, men ska ladda över dem till datorn först. C har också påbörjat grundplattan för garaget under veckan. Det låg formar utlagda igår och idag fortsätter de väl med isolering och kanske armering. Då gjuts plattan troligtvis under veckan också. Skönt att det kommer på plats till slut. Kvar är nu ca 10 lass sprängsten, som också ska fraktas bort. De ligger delvis på framsidan av vårt hus, dels på baksidan av grannens tomt. Hoppas de försvinner snart.

Annat nytt är att jag nu är hemma, ledig och väntar på att bebisen ska komma. Det är några veckor kvar, men det skulle kunna bli när som helst egentligen. Vi får hoppas att den stannar lite till (Isac föddes 6 veckor tidigt). Så nu blir det vila, mys och bloggande hela dagarna.

1 kommentar:

Pernilla sa...

Halloj!
Hittar ingen mailadress till dig, har du lust att maila mig?
skrivarmamma@gmail.com