tisdag 28 april 2009

Lite uppdatering

Vi håller på att sälja lägenheten men det går lite segt. Jag kommer att berätta mer när det är klart. Nervpirrande, nagelbitande och jobbigt. Vi har bott hos svärföräldrarna över helgen för att låta lägenheten vara i visningsskick och det har varit helt underbart. Trädgård som vi har lekt i hela dagarna, gott sällskap och god mat. Tack så väldigt mycket svärmor och svärfar! Ni är bäst!

Bebisen har inte kommit ännu, inte riktigt dags än på ett par veckor kanske, men skulle i princip kunna komma när som helst.

Vi har fått en dagisplats för Isac, men den ligger lite långt bort från där vi ska bo. Jag måste försöka kolla upp om det finns plats någonstans lite närmre. Det är inte så tätt med dagis eller daghem där ute. En av nackdelarna med att flytta ut till förorten ;-). Men också en av de få skulle jag tro. Idag ska jag i varje fall dit och hälsa på för att se hur det verkar. De två personer jag pratat med har varit väldigt trevliga i varje fall.

Ska också passa på att åka ut till huset och träffa målaren som nu ska sätta igång med underarbetet redan. Vi ska gå igenom var det ska vara tapeter och var det ska vara målat. Snart måste vi sätta igång med att spika vilka färger och tapeter vi ska ha...

Det är mycket nu...

fredag 24 april 2009

Saker och ting börjar komma på plats

Nu är det klart med offerterna för el, målning invändigt och kakel/klinker. Skönt, saker och ting börjar komma på plats. Nu går byggandet undan, snart kommer trappan och parketten. Själva tomten börjar också ta form och i slutet på nästa vecka borde allt markarbete samt gjutning av garageplattan vara avklarat. Nästa steg är nu att börja kolla färgkoder och tapeter för alla rum. Målaren ska sätta igång med allt grundarbete redan nu, men målning och tapetsering kommer lite senare. Snart är det också dags för visning och förhoppningsvis försäljning av lägenheten.

Håll tummarna!

Trevlig helg

tisdag 21 april 2009

Inköp och ledig


I helgen shoppade vi loss ordentligt. Bauhaus i Länna, vårt andra blivande hem fick smaka på vår inköpslusta. Först tittade vi på lampor till badrummet. Jag hade ju förrekogniserat lite och hade några förslag som Johan också gillade. Till slut plockade vi på oss lampan Rosa 3 från Markslöjd och kände oss nöjda och belåtna. Då tittade jag på måtten en gång till och då insåg vi att just denna skulle bli alldeles för bred ovanför våra två inköpta speglar. Som tur är fanns det en annan variant - Rosa 2 som kommer passa ännu bättre. Se bilden nedan. Ovan ser ni hur våra nyinköpta utelampor blev. Bilden visar lampan i galvaniserad stål, men vi har köpt rostfritt stål, men hittade ingen bild på den varianten. Men de ser ganska lika ut i färgen.

Sedan var det dags för bänkskivor till köket. Valnöt visste vi att det skulle bli. Hittade en snygg variant som vi valde, såklart visar det sig att det är den dyraste. Men med lite tur i oturen visade det sig att vi beställt för lite och Johan fick köra tillbaka och göra om beställningen igår och hittade då en annan ännu bättre skiva i valnöt som till och med var lite billigare. Check, bänkskivor med utsågning klart. Det vi har kvar nu är diskbänk. Vi har bestämt oss var att välja en hel diskbänk, dvs inte bara en diskho som passas in i bänkskivan. Vi insåg att vi har ett barn som gillar att vara med i köket och slabba med vatten och att det kan behövas vissa lite mindre ömtåligt material än trä på vissa ställen i köket... Det blir en diskbänk från Intra. Atlantic tror jag den heter.
Vi var också ute vid huset igår och snackade med Byggar-B som varit sjuk i en vecka stackarn. Huset har alltså stått stilla under denna tid, men vår markentreprenör C har istället lagt ut all lerjord som låg i stora högar på tomten, så nu kan man tydligare se tomtens gränser. Har bilder, men ska ladda över dem till datorn först. C har också påbörjat grundplattan för garaget under veckan. Det låg formar utlagda igår och idag fortsätter de väl med isolering och kanske armering. Då gjuts plattan troligtvis under veckan också. Skönt att det kommer på plats till slut. Kvar är nu ca 10 lass sprängsten, som också ska fraktas bort. De ligger delvis på framsidan av vårt hus, dels på baksidan av grannens tomt. Hoppas de försvinner snart.

Annat nytt är att jag nu är hemma, ledig och väntar på att bebisen ska komma. Det är några veckor kvar, men det skulle kunna bli när som helst egentligen. Vi får hoppas att den stannar lite till (Isac föddes 6 veckor tidigt). Så nu blir det vila, mys och bloggande hela dagarna.

torsdag 16 april 2009

Vad tänkte vi egentligen?

Planeringen av tvättstugan verkar vi ha gjort lite med vänsterhanden... Vi hade beställt endast standardutrustningen utan att tänka på att vi gjort om planlösningen för hela huset och därmed även tvättstugan. Nu måste vi beställa mer bänkskiva och någon slags ben eller liknande för skivan. Vi vill nämligen placera tvättmaskin och torktumlare under bänkskivan istället för i en pelare. På så sätt blir det mer "arbetsyta" för att vika tvätt, ställa saker och ha skötbord på. Sedan har vi inte heller tänkt på detta med överskåp eller hyllor, fast just nu känns det lika bra att vi får bo in oss lite först och känna på hur vi vill ha det. I standardutrustningen ingår det ett underskåp under diskhon, men det vill vi kanske inte ha... typiskt. Ska prata med Byggar-B när han är tillbaka från vad jag förmodar är en liten semester eftersom jag inte lyckats få tag på honom på hela veckan. Så får vi planera tillsammans vad vi vill ha hjälp med i tvättstugan. En annan miss som framkommit är att det inte verkar få plats med en städgarderob, men vi kanske har en lösning som kan fungera i alla fall.

Att göra ett tvättnedkast från badrummet ovanför gick ju inte heller. Skulle vi tänkt på liiiiiiite tidigare...

En sak som jag veta att jag vill ha, är tygdraperier under bänken. Gärna i något Toile-tyg eller kanske blommigt. Tokigt att detaljer kan vara välplanerade, när grunden inte ens är påtänkt...

Lampor forts.



Här kommer lite smakprov på kökslampor som kan funka över diskbänk och arbetsbänk. Tror att det skulle bli snyggast med lite nättare, lättare lampor som känns klassiska, men ändå moderna. Den översta heter Pensé och är från Markslöjd.



Ikea har också några fina varianter, denna heter Kroby (dubbel).




också Ikea, Kroby






Ikea Foto - en riktig klassiker som ger lite mer rufft intryck, lite industri.




Också från Markslöjd, som heter Braga.

Hittade även ett par badrumslampor till från Sanova - nya favoriter!!!!

Anton


Nena... favoriten som borde kunna funka även ovanför spegeln om man köper två och sätter över varje spegel. Pris 690 kr inkl. moms.... jo jo. Nätt liten kostnad på 2760 kr för några badrumslampor...


onsdag 15 april 2009

Lampor, lampor, lampor


Är på jakt efter både badrumslampor och utelampor. Såg en snygg utelampa hos Tinnar och Torn från Norlys. Finns i matt svart och antikgrön. Tror svart blir snyggast.


Denna från Rusta är också fin, men inte riktigt i samma klass som den första...


Sedan har vi denna badrumslampa som är min favorit just nu, Rosa heter den, hittade den på Lampgallerian.se.




Även dessa två gillar jag, fast vi har tänkt oss lampor ovanför speglarna, ej vid sidorna. I så fall får vi skynda oss att snacka med elektrikern som får placera om uttagen... Dessa två är från märket Massive och heter Ocean och Pacific.

Nästa gång spanar jag in lampor till köket. De som ska hänga över diskbänken och köksön, samt något att hänga över köksbordet...

tisdag 14 april 2009

Piffad balkong


Inför den stundande lägenhetsförsälningen har vi piffat till och fixat med balkongen lite.



Jag var på Plantagen förra helgen och köpte växter och blomlådor. Nu är det riktigt fint. Johan har skrubbat golvet och rensat bort alla gamla växter som fanns kvar och tog upp våra nya fina balkongmöbler.

Jobbar sista veckan

Påsken har varit helt fantastisk med massor av mat, sol och vila. Vi åkte ner till Falkenberg och hälsade på mina föräldrar och har haft det helt underbart. Varit utomhus i stort sett hela tiden och Isac har lekt och lekt och lekt med sina kusiner som också var där. Det är alltid skönt att komma hem, men det är inte kul att bo i lägenhet längre. Vi åkte såklart till huset igår efter att vi kommit hem, men gick inte in i huset. Allt såg ut som förra gången i stort sett, så vi vet inte riktigt vad som gjorts sedan sist. En del eldragningar osv tror vi. Inga fler inbrott verkar det som i varje fall.

Jag ska börja planera en taklagsfest för alla som jobbar på huset. Ska försöka få till den nästa vecka.


Jobbar nu bara 4 dagar till, sedan ska jag vara ledig och bara vila och vila tills bebisen kommer. Ska bli riktigt skönt, för det är inte så roligt att flänga runt längre.

måndag 6 april 2009

Inbrott!

Natten mellan lördag och söndag var det några idioter som brutit sig in i huset och tagit en del verktyg. De hade tagit sig in genom ett fönster på baksidan och sedan slagit sönder larmet inne i huset. Däremot verkar de ha blivit avbrutna av väktaren som kom och hann inte ta så mycket. När jag pratade med Byggar-B försäkrade han att det inte innebär några problem för bygget. Han hade massor av verktyg som ligger och skräpar överallt, skämtade han. Jordens lugn har han och kunde lugna ner mig också. Men även om inget annat än larmet blev förstört och fönstret gick att sätta tillbaka, så känns det så himla tråkigt. J----vla idioter! Vad f-------n ska ni in i vårt hus att göra!!? Ni har inte någon som helst rätt till det!!! Hoppas ni åker fast snart era dumma nötter.

Vi funderar nu på olika lösningar för att förhindra fler inbrott, särskilt när vitvaror och annat värdefullt har kommit. Min mamma berättade om en bekant som byggde hus och fick sina vitvaror stulna TRE (!) gånger!!!! Till slut var det någon som fick sova i huset varje natt för att vakta.

Men vi har några goda idéer på lager som kan sätta lite käppar i hjulen för potentiella tjyvar...

Ska planera i en liten taklagsfest för våra husjobbare också. Efter påsk tänkte jag fixa ihop en lunch med alla som har eller kommer att jobba med huset. - Man vill ju inte dra otur över huset, skojjade jag med Byggar-B när jag nämnde mina planer. Han tyckte det skulle vara trevligt med lite taklagsfest, men det där med otur skakade han på huvudet åt: - Sånt där håller vi inte på med. Vi bygger hus med kärlek!!! :-)

söndag 5 april 2009

Takpannor på plats!


Fredagens besök på bygget visade upp ett helt nytt ansikte av huset. De höll på att lägga takpannor och mer panel hade kommit på plats. Ena gaveln är nästan helt täckt nu. Vi åkte tillbaka igen i lördags för att träffa elektrikern och planera spottar, annan takbelysning och tele- och data uttag. Vi upptäckte också en del saker som vi hade tänkt annorlunda. Till exempel hade Götenehus missat att göra en ändring, att vi vill ha tvättmaskin och torktumlare bredvid varandra, ej i en pelare, för att få mer bänkyta. Vi såg också att där vi har tänkt oss ett städskåp fanns en massa rör och annat och det blir lite svårt att ställa något där. Vi måste kolla upp dessa saker i veckan.

Såhär kan det se ut om man ligger på golvet och tittar in i vårt blivande stora badrum... sk grodperspektiv.

Vardagsrum uppe. Ljust och fint kommer det att bli. Vi tänker oss en ljust ljust blå-grön-grå färg. Diane Keatons sovrum i filmen Somethings gotta give....


Här står vi precis innanför ytterdörren och spanar in mot matplatsen i köket. Altandörrarna rakt fram. Öppningen mellan hallen och kök/matplats/vardagsrum kommer att bli mindre och ha skjutdörrar som byggs in i väggen.

fredag 3 april 2009

Bilder från övervåningen...

Bättre sent än aldrig, här är förra helgens bildskörd. Johan fotade på övervåningen med sin mobilkamera. Själv fixar tjockmagen här inte riktigt att klättra på stegar och kommer inte att få se övervåningen på några veckor ännu... suck.

Stora badrummet, i hörnan ska vi ha vår dusch... Trodde allt att den skulle bli lite större, med mer full takhöjd. Ritningarna stämmer inte alltid helt överens med verkligheten. Det är ett som är klart....

Stora badrummet sett från dörröppningen. Till vänster under snedväggen kommer badkaret stå, till höger om det, lite under vänstra fönstret - toalettstol.

Nya bebisens rum...

Isacs blivande rum.

Mitt och Johans sovrum.

Mitt och Johans sovrum. Under snedtaket blir sänggaveln.

Idag eftermiddag ska jag ut till huset och titta igenom var vi ska ha lampor och spots m.m. Imorgon ska vi träffa elektrikern ute vid huset och gå igenom allt detta. Undrar hur jag ska göra med övervåningen, klättar inte på stegar!

Ikväll blir det städning, röjning och piffning inför fotografering av lägenheten imorgon. Ska till Plantagen efter husbesöket i eftermiddag och inhandla diverse växter till balkongen och färska blommor till köksbordet m.m.

Det är mycket nu... Trevlig helg!!!!!