måndag 5 januari 2009

Leveransdatum för huset!

Tillbaka på jobbet efter nästan tre veckors ledigt. Vi har haft en jättebra jul och nyår, lugnt och skönt, fast lite sömn - Isac tycker det är kul att vakna vid tvåtiden 0ch ska då sova i "toja sängen". Det får han gärna, om han bara hade somnat. Men nej, han ligger och buffar och stökar i ett par-tre timmar innan vi äntligen lyckas få honom att somna... Jag har ju inte helt lätt för att sova själv nuförtiden, med en mage som är i vägen - gillar nämligen att sova på magen och det är inte riktigt läge för det nu... Det är tur att han är så himla go och glad och gullig hela tiden annars. Och så himla rolig. Vi får några riktiga asgarv varje dag när han gör och säger tokiga och roliga saker. En riktig liten papegoja har han blivit nu.

Med husbygget har det inte hänt så särskilt mycket. Vi har varit på tomten under ledigheten och Johan med ett par kompisar plockade ner alla fönster och takpannor på stugan så att den nu är redo att rivas. Allt förberedande arbete ska startas igång nu snart och vår kontakt på Götene ska boka in ett byggstartsmöte nu när alla är tillbaka från ledigheten. Sen ska det rivas, fällas träd, schaktas och sprängas innan det är dags för utstakning och gjuta grunden. För den 11 mars är det bokat att huset levereras till tomten. Det är ju snart! Känns lite stressigt och jag undrar om de hinner allting. Men det ska ju inte ta så lång tid att riva t ex...

Såg på filmen "Somethings gotta give" en stund igårkväll. Åhhhh vilket hus. Älskar köket och vardagsrummet. Och väggfärgen i Diane Keatons sovrum - en slags ljus ljus grönblå färg och är supersnygg mot alla vita foder och snickerier. Johan gillade den också, så det där lägger vi in i förslagslådan för inredning.

Har visat denna bild tidigare, men det är så snyggt. Kolla på den filmen och bli inspirerade!

Vi har också börjat att planera ordentligt inför försäljning av lägenheten. De vill vi lägga ut i mars för att ha gott om tid. Vi har beställt nya nattygsbord som kommer passa jättebra i vårt sovrum, samt en ny fåtölj som ska stå i "mellanhallen" där vi kommer att inreda en läshörna. Vi ska också hitta en skänk/buffé som inte får vara för stor, och som också ska stå i mellanhallen.

Sängbord Venice från Mio


Fåtölj Oxford från Mio, fast vi ska ha en vit med mörkblå ränder i marin stil...

Inga kommentarer: