onsdag 21 januari 2009

Sälja lägenheten

Nu har vi äntligen bestämt oss för en mäklare. Det blev faktiskt samma kille som var med när vi köpte lägenheten, fast nu för en annan mäklarfirma. Vi har haft kontakt med honom genom åren och kände att vi hade förtroende för honom. Vi lyckades också förhandla något om arvodet. Så nu ska vi sätta igång på allvar att förbereda för försäljning. Planen är att lägga ut lägenheten på teaserannons först, så snart vi har blivit klara och tagit foton. Sedan ska vi ut med vanlig annons och visningstider i början på mars. Nu håller vi tummarna att vi får en ok summa, med tanke på den sviktande bostadsmarknaden. Visserligen har priserna i innerstan börjat öka något, men det är inget som vi kan räkna med. Vi har en minimisumma och vi blir nöjda bara vi överskrider den. Nu gäller det att planera, det är så många saker som ska fixas innan:
- Fåtöljen kommer troligtvis nästa vecka. Då får vi se vad för sorts möbler och saker vi behöver komplettera med i mellanhallen. Jag har beställt ett kuddfordral från Tildas hus och som ska få bo i fåtöljen.

- De flesta tavlor och annat på väggarna i lägenheten behöver ses över. I vardagsrummet ska vi göra om nästan allt som är på väggarna och skaffa nytt.
- Isacs rum behöver piffas lite.
- En massa saker ska rensas och städas bort och ställas i förrådet.
- Städning, putsning, piffning.
- Har en hel lista med växter och blommor som ska köpas in. Mycket murgröna, Hortencia (om det finns såhär års), kryddväxter, ett olivträd till.
- Balkongen kommer behöva en rejäl makeover. Men jag har en hel plan klar för den.


Igår hämtade jag min lilla fina trådkorg jag beställt från Broarne. När jag kom hem och Isac fick syn på paketet ropade han: - Uuuulkapp, tomten! Han trodde det var julafton igen :-). I korgen ska vi ha lök och den ska stå på ena köksbänken som ska rensas från micro, alla papper, dator, skärbrädor och annat krafs som har en tendens att samlas där. Bredvid ska vi ha en annan korg full med rotfrukter. Tanken är att det ska se lite lantligt och rustikt ut. Hoppas att vi lyckas...
- I vårt sovrum behöver vi inte göra så mycket längre, där är det redan fixat och fint. Kanske lite mer piffning i form av gröna växter och förresten, en vit list som vi ska sätta upp i taket.
Jag ska försöka lägga upp lite bilder på vad vi åstadkommer.

Inga kommentarer: