måndag 2 februari 2009

Husfärg

Har börjat tänka mer och mer på färg på huset. Ja, visserligen inne i huset också som ni har läst i tidigare inlägg, men just nu spanar jag mycket på fasadfärger. Det finns så himla mycket snyggt, ljust grön - typ salvia, och bruten vit, blått. Men vi har ju redan bestämt oss för att det blir ett gult hus. Nu gäller det att hitta rätt nyans, rätt ton. När vi först började tänka på allvar att bygga hus hittade vi denna bild på Sävsjö trähus hemsida.

Det är detta hus som förresten är vår inspiration till husbygget. Det var ett sådant hus vi ville bygga. Samma stil och utseende. Men idag får bilden illustrera den gula färg som vi vill ha. Ganska ljusgult men inte för gult. Inte citrongult. Även det Rosenholm-hus som vi åkte förbi i Täby har fin gul färg:


Om det är någon som har liknande fäg på sitt hus (som det ser ut eller verkar i varje fall) får ni gärna tipsa om färgkoden...

Vårt hus kommer att levereras grundmålat och med en första strykning av en standardgul. Vi själva kommer att göra sista strykningen och då med exakt rätt färg. Det kan ju vara så att standardfärgen känns helrätt även på plats (vi har såklart tittat på färgen, men bara på ett prov och inomhus) och då kan vi ju fortsätta med den i så fall.
Förra veckan hände det inte mer på tomten, markentreprenören gjöt grund i Sollentuna, men skulle fortsätta på vår tomt denna veckan. Har därför inte några nya bilder, men hoppas att det kommer efter helgen.

Inga kommentarer: