onsdag 25 februari 2009

Markarbetena fortsätter

C, vår markentreprenör är kanon. Efter att vi var på tomten i helgen hopades orosmolnen och frågorna i våra huvuden. Vad händer nu? Behöver vi köpa fyllnadsmassor för att täcka alla stenbumlingar? Hinner vi med att bestämma oss angående jord och när måste den levereras - redan innan grunden gjuts? Jag ringde C innan och fick svar på alla våra frågor. Tomten ser nu helt annorlunda ut än i helgen. De har skalat av en massa sten, packat den och det verkar även som att alla stora springor och sprickor fyllts i av mindre sten osv. Vi behöver köpa in en fet lerjord som sedan läggs ut innan huset levereras, men efter att grunden gjuts. Vi bestämde att vi åker ut och träffar honom på tomten imorgon och går igenom alla andra frågor vi har. Så skönt. Vår kvalitetsansvarite "O" var där igår också och tyckte att allting såg jättebra ut. De håller nu på med skaftväg och rördragning i den. Där behövdes det också en del sprängning.

Det vi behöver tampas med nu är ett antal kostnader som vi behöver offert på:

- övriga fyllnadsmassor/zingel som vi vill ha under altan, garageuppfart och framsida och anläggning av dessa.
- lerjord, matjord och anläggning av dessa.
Samt vad det är för jord. Eftersom vi vill kunna ha en del odling av grönsaker osv måste det vara bästa kvaliteten på jorden. Cuanto costa?!!!!

På torsdag och fredag börjar de gjuta grund.

Sen blir det potatis, morötter och lök!!! ha det gott...

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Dessa kostnader!!! Spännande att följa er!

Rosenholm sa...

Ja herregu´med saker det är att tänka på hela tiden. Men som sagt, det är så himla kul också. Man lär sig ju så mycket. Mina kollegor skrattar när jag pratar i termer som "enheter" osv... :-)