tisdag 10 februari 2009

Rivning


Igår åkte vi som sagt till tomten igen. När vi kom upp för backen såg vi hur en grävskopa tog stora tuggor av gamla sommarstugan som nu bara återstod till hälften. Isac var i extas när den sedan släppte ner skräpet i containern på lastbilen. Det var häftigt att se hur omvandligen verkligen har börjat. De fortsätter rivningen idag och imorgon börjar de att spränga.

På bilden ser man en massa spån, som användes som isolering förr - kul att få fukt i det!!!!!?. I en av väggarna hittade rivarna även tidningspapper från 1837! (det kan inte stämma) Enligt uppgifterna vi fått byggdes huset 1937 - det måste vara det årtalet de såg. Det verkar också som att huset ursprungligen var mindre och att man byggt till en del. Men nu är det gamla huset historia blott. Nu börjar en ny era, ett nytt hus, en ny familj och nya äventyr.

Jag ska ringa till bygglovsenheten imorgon och kolla upp vad vi behöver göra för att ändra placeringen av garaget en meter. Vi vill trots allt lägga garaget så att det bara ligger en meter istället för två från tomtgränsen. Allt inom detaljplanens regler, så det borde inte vara något problem. Allt måste däremot göras korrekt och formellt. Skulle ringt idag, men glömde...
Lägger upp fler bilder snart!

Inga kommentarer: