onsdag 11 mars 2009

Övervåning och falskt alarm


Igår eftermiddag åkte jag själv ut till bygget igen. Johan och Isac stannade hemma. När jag kom dit såg det ut som ovan. Mellanbjälklag, övervåningens väggar och de flesta takstolar hade kommit upp. Helt sjukt vad snabbt det hade gått.
Men det var helt tomt på folk på bygget. Klockan var bara halv 4 så jag undrade var alla tagit vägen. Hade de jobbat färdigt för idag? Jag smög runt och tog fler bilder:


Här är baksidan, med vårt lilla burspråk i anslutning till matplatsen. Ovanför kommer det att vara en takkupa med sadeltak, där kommer vårt andra vardagsrum ligga.


Baksidan igen.


Tog en tjuvkik in i huset igen. Här ser man gästrum/arbetsrum som kommer att ligga till vänster när man kommer in genom ytterdörren. Fast dörren in hit kommer att ligga lite dold bakom/efter trappan som är placerad direkt till vänster vid ytterdörren.

Här är hålet för trappan upp till övervåningen. Det kommer att vara öppet upp till övervåningen i hallen. Det lilla fönstret man skymtar till höger kommer att bli Isacs och det till vänster blir den lilla nya familjemedlemmens. (Vi vet alltså inte om det blir en pojke eller flicka).


Här ligger takbitar med papp och läkt och väntar på att bli uppmonterade.

När jag gick ner från huset kom alla gubbar ut ur sin lilla koja som de kallar den, en liten blå barack där de äter och fikar. De hade behövt vänta på en ny krangubbe. Han kom åkande i en stor svart Hummer och körde igång. De monterade upp resterande takstolar, de två översta gavelbitarna och sedan satte de igång med att sätta upp taket. Målet var att få upp hela taket förutom takkupan eftersom det var lösvirke och skulle byggas idag. Jag har en bild till från mobilen på när taket började sättas upp, men fick inte över den på datorn, så den får komma senare. Idag kommer vi nog inte att åka ut. Vi är lite trötta efter en sömnlös natt igen.
När vi fick lite dagsljus såg vi att Isacs prickar hade bleknat och fortfarande inte blivit till några vätskefyllda blåsor som det blir när man får vattkoppor. Jag gick till vårdcentralen med honom idag och det visade sig vara falskt alarm, alltså inga vattkoppor, utan en biverkning med nässelutslag från en penicillinkur... Typiskt. Men skönt. Vi kommer nog inte att kunna hålla oss från bygget särskilt länge, så imorgon blir det nog fler bilder...




Inga kommentarer: