tisdag 10 mars 2009

Vattkoppor och undervåning

Tja, saker blir inte alltid som man tänkt sig. I förrgår natt upptäckte vi att Isac fått prickar i ansiktet och igår kunde vi konstatera att det var vattkoppor. Vi kunde alltså inte sitta inne och äta byggfrukost med Isac hos våra kompiser som vi tänkt eftersom de har en liten kille på 6 månader som vi inte ville smitta. Vi hade inte heller beställt en massa snö. Som ni som bor i Stockholmsområdet också sett har det kommit en hel del snö under natten och dagen. Detta innebar t ex att en av lastbilarna inte kunde ta sig fram utan fick lasta om till två mindre bilar = mer kostnader, men vad ska man göra...
Men vi är vid gott mod och packade lite saker och begav oss ut till byggplatsen. Först ett par bilder på hur det såg ut i lördags:


Grunden har gjutits och ligger och torkar fint och skyddat under presenningen.


De hade fått upp byggställningar och allt är förberett för husleverans. I måndags kväll fick vi en rapport från kompisarna/grannarna att en stor lastbil parkerat utanför. Vårt hus var ombord.


När vi närmade oss huset i morse såg vi en jättekran trona över höjden. När vi kom ännu närmre och parkerade kunde vi se att de redan jobbat på bra och monterat nästan alla väggar i undervåningen. Bakom den stora stenhögen (som kommer försvinna inom kort) ser ni vårt hus ta form.


Vår framsida och ytterdörr. Fönstret längst till vänster kommer att bli vårt lilla badrum. Fönstret bredvid in till hallen.


Här lyfts troligtvis översta delen av vår takkupa på baksidan.


En del av en gavelsida på övervåningen lyfts ner från lastbilen och ställs ned på marken.


Här har jag gått runt till baksidan. Här ser ni burspråket med våra altandörrar längst till höger. Fönstrena till vänster om detta blir vårt vardagsrum.


Burspråket från andra sidan och köksfönster.


Vi smet in en liten sväng också. Allting såg mycket mindre ut än vad vi tänkt oss i huvudet, men det kommer kännas större när innerväggarna kommit på plats fick vi höra. Här ser ni köket. Framför det stora fönstret kommer vår diskho att vara.


Matplatsen med altandörrar. Till höger ligger vardagsrummet.


Längst till vänster ett fönster som kommer sitta i hallen. I hörnet kommer lilla badrummet ligga och till höger om det tvättstugan.
Eftersom det snöat så mycket kunde den andra stora lastbilen inte ta sig fram och därför fick de lasta om till två mindre = mer kostnader... De små lastbilarna dök upp vid 11-tiden, men vi kunde inte vara kvar och vänta på att övervåningen skulle börja monteras. Isac behövde äta, sova och komma ur sina tjocka kläder, så vi åkte hem. Kanske tar vi oss ut igen senare idag och tar fler bilder. Det är bara att gilla läget. Men när vi åkte hem, gjorde vi det med stora leenden på läpparna. Nu kändes det som på riktigt helt plötsligt. Vårt hus börjar ta form. Där ska vi bo.

Tack för de fina kommentarerna och lyckönskningarna :-)

4 kommentarer:

Maria - Villa Krutbruket sa...

Titta här då, nedervåningen!!
Vad fint det blir, så det är alltså ett modulhus eller vad man kallar det?! Roligt att allt kommer i delar. Vårat hus är ju i lösvirke..
Vad är det för hustillverkare?
Lycka till med fortsatt arbete :)
Kram Maria

Tinnar och torn sa...

Ser jättefint ut :o) Är oxå nyfiken påvilken leverantör det är. Krya på sig till lille mannen då! Kram Petronella

Pernilla sa...

Shit pommesfrites! Otur med vattkopporna och snön. Jävla snö! MEN HUR KUL SOM HELST ATT HUSET ÄR PÅ G!!!! Super! Ser kanon ut! Förstår hur ni känner er!!!!

Tänk, jag funderade också på leverantören. :)

Kramar!

Rosenholm sa...

Javisst, huset kom i olika väggsektioner, delar som sattes ihop väldigt snabbt på plats. En del är lite lösvirke också, som till exempel takkupan på övervåningen på baksidan. Leverantören är Götenehus.
Som ni kommer att kunna läsa i mitt senaste inlägg var det ju falskt alarm när det gäller vattkopporna. Skönt!
Kram Bärbel